torstai 24. syyskuuta 2015

Koukussa

Olen koukussa kauniisiin sanoihin ja ilmaisuihin. Näin ihanasti kuvaa Antti Tuomainen syyskuuta kirjassa Synkkä niin kuin sydämeni (rakastan myös kirjan nimeä):

"... olisin nimennyt syyskuun lempikuukaudekseni. Silloin valo oli täyteläisin, luonto hauraimmillaan ja kauneimmillaan ja raikkaassa, öisissä sateissa puhdistuneessa ilmassa vielä lämpöä; puiden lehdet hehkuivat kuin järkensä menettäneinä, metsä tuoksui samaan aikaan märältä ja kuivalta, ja pilvettömänä päivänä taivaan sininen kansi huumasi syvyydellään. Syyskuussa  myös kaupungit elivät vahvimmin.  Kesän verkkaisuus oli päättynyt eikä talven tieltään lakaiseva kylmyys vielä ollut saapunut. Kuumuus ei läkähdyttänyt eikä pureva pakkasviima lannistanut. Syyskuu oli aina ollut kuukausista toiveikkain, täynnä suuria lupauksia ja avautuvia mahdollisuuksia."

Syyskuu on myös minun lempikuukauteni, touko- ja kesäkuun jälkeen,


Myös Mari Mörön Kukkasuutarin sielu -kirjan kauniit kuvat ja puutarhanhoidosta kertovat tarinat ovat lumonneet minut.   Kirja on niin suloinen, että tekisi mieli ostaa se omaksi. Ja niin tekisin, jos kodissani olisi vielä tilaa uusille kirjoille (mutta kun ei ole). Mari Mörön lempikukkia ovat muun muassa esikot, unikot ja akileijat, joita hän on kuvannut kirjaansa. Kuvat ovat huikaisevan kauniita ja runollisen herkkiä, oi oi .


Olen koukussa myös verkkokursseihin. Käsittääkseni ne ovat aika uusi ilmiö, tai sitten vain minulle uusia. Aloitin ensimmäisen vuosi sitten. Kurssi oli Katri Syvärisen  Linjassa itsesi kanssa -kirjoittamishaaste.  Sain kurssista valtavasti irti. Suorastaan  leijailin usean viikon ajan  onnesta, sillä niin inspiroiva ja uusiin näkökulmiin ohjaava kurssi oli. Sen innoittamana kirjoitin esikoisdekkarinikin Lumiprinsessa ja taikaympyrä. 

Sitten tulivat Katri Syvärisen kolme muuta kirjoittamishaastetta: Löydä elämän flow, Written selfie ja Kirjoita kevyempi kesä. Ne kaikki olivat hienoja ja hyvin suunniteltuja, mutta eivät enää niin tajunnanräjäyttäviä kuin ensimmäinen.  Tänä syksynä olen ilmoittautunut neljälle (!) verkkokurssille.  Paraikaa ovat menossa Eevi ja Sami Minkkisen NLP perusteet verkossa (hyvin mielenkiintoinen), Sanna Wikströmin Unelmakartta-verkkokurssi ja Katri Syvärisen Melko lempeä joogahaaste. Lokakuussa alkaa sitten Eevi Minkkisen Kiitos että saan olla minä -verkkokurssi.

Opin kurssien avulla lisää itsestäni. Ja saan tietysti virikkeitä omaan kirjoittamiseeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti